Онлайн платформата Ние, потребителите“ предостави в помощ на потребителите образец на

...
Онлайн платформата Ние, потребителите“ предостави в помощ на потребителите образец на
Коментари Харесай

Потребителска организация пусна образец на жалба срещу телекомите, които вдигат цените

Онлайн платформата „ Ние, потребителите “ даде в помощ на потребителите образец на тъжба до способените органи по отношение на индексацията на цените на телекомите.

Поводът е постъпили до тях запитвания и голям брой въпроси в онлайн пространството за правенето на модел, който да улесни хората при сигнализирането на институциите с искане да се намесят по проблема.

Вижте формуляра .

Къде и по какъв начин да подадете жалбата си?

Припомняме, че при започване на предходната седмица един от трите телекома обяви, че заради растежа на инфлацията за 2022 година и на съображение общите си условия ще усили цената на месечните абонаменти за услугите си с до 2 лева. Десет дни по-късно същото заяви и вторият оператор, като уточни, че покачването при него ще бъде с 15,3%. Абонатите на двете сдружения чакат да видят индексацията в идващите фактури. Вероятно скоро и третият телеком ще оповести същата вест.

Според специалистите не е належащо да се изчаква приемането на фактурите с новите цени, а би трябвало още преди този момент да се е случило да се подхващат незабавни дейности от способените институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР